Är jag överviktig?

Vad är BMI?

BMI står för body mass index och är ett mått på förhållandet mellan vikt och längd. Eftersom muskler väger mer än fett fungerar inte BMI för kroppsbyggare och vältränade personer. BMI fungerar heller inte på barn och ungdomar under 18 år och dessa hänvisas istället till ISOBMI som är en slags BMI-standard för barn.

Ta inte ditt BMI test på allt för stort allvar. BMI ska mer ses som en riktlinje och är inget exakt mått på viktrelaterad hälsa. Alla är olika med olika kroppssammansättning.

 

 

BMI-klassificering

Normalvikt (BMI mellan 18,5 – 24,99)

Övervikt (BMI mellan 25 – 29,99)

Fetma (BMI högre än 30)

Midjemått

Ett annat sätt  att uppskatta om du är överviktig, är att mäta midjemåttet. Det mäts mellan revbensbågen och höftkammen, strax ovanför naveln. Den farliga fetman sitter runt magen och ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. 

För kvinnor bör midjemåttet inte överstiga 80 cm. Vid ett midjemått på 88 cm eller mer är risken för hjärt- och kärlsjukdomar avsevärt förhöjd.
För män bör midjemåttet inte överstiga 94 cm. Vid ett midjemått på 102 cm eller mer är risken för hjärt- och kärlsjukdomar avsevärt förhöjd.

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.