Jag börjar på måndag...

Publicerad: 2013-12-06

Jag börjar på måndag.
Måndag igen. Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Och nya tag – eller? Den som inte någon gång tänkt tanken, (som vanligtvis infinner sig på helger, ivrigt och lite skamset mumsandes på allt som kommer i din väg) upp med en hand.
”Nu räcker det. På måndag börjar jag mitt nya, sunda liv!”Om jag börjar banta och träna på måndag finns det en chans till att jag är smal till sommaren? Skulle vara så skönt att slippa bada i vassen i år igen.
Om du hinner bli smal till sommaren beror helt och hållet på hur mycket du tränar och om du lägger om din livsstil och ändrar på ditt förhållande till mat. Men du kan helt klart lyckas bli smal till sommaren, vår, påsk, festen med stort F, bröllopet, eller vad det nu är du har framför dig. Men det gäller att du är motiverad och ligger i.

Givetvis kommer det dagar då man tappar motivationen.
Det viktiga är att ge sig in i ”rätt” tänk igen. Allt är inte förstört för att man faller för frestelsen någon gång ibland.Herregud man är väl inte en övermänniska, inte jag i alla fall.Visst är det jättejobbigt och man känner sig besviken på sig själv, men som sagt, ge inte upp då. Samla dina trupper och gå till anfall.

Jag börjar banta på måndag…
Jag börjar träna på måndag…
Eller
Jag börjar banta nästa månad…
Jag börjar träna nästa månad…

Vad exakt är det som är så speciellt med måndagar och nya månader?
Måste man ha den där ”nystarten” för att hitta motiveringen till att börja ”sitt nya liv”
Det finns väldigt många måndagar, under en livstid, som man kan börja på och det är lätt att det drar ut på tiden eller rinner ut i sanden. Det kanske inte är så bra att invänta den där måndagen eller den nya månaden. Ibland är det bättre att slå till direkt. Låt tanken bli verklighet.
Jag kan inte ens räkna de gånger jag har kört med ”jag kommer igång på måndag metoden”. Dagarna innan trycktejag i mig så mycket jag bara kunde. Kände mig tillfreds och nöjd, inga skuldkänslor där inte. ”Jag börjar ju på måndag”. Snart är jag igång och vikten rasar. Det kändes så bra varje gång jag tagit beslutet och varje gång trodde jag på mig själv.

Nuförtiden har jag lärt mig att betrakta god mat och ett glas vin som ”godsak” – inte massor av godis och choklad som det kunde bli förut. När det är fest så äter och dricker jag det som bjuds, men jag är målmedveten och växlar in på rätt spår efteråt igen. Att använda Slanka med jämna mellanrum är ett bra sätt att ha kontroll. Jag använder också kläder som verktyg. Tidigare gick jag i tights och tunika. Då kunde man svälla ut rätt bra utan att det märktes. Nu har jag jeans, jeanskjol eller andra kläder som inte är så töjbara. Det är ett utmärkt verktyg. För min del har det, för det mesta, varit viktigt att inte ha en massa andra bollar i luften, utan jag måste koncentrera mig på viktnedgången…

För tillfället kör jag med 5:2 metoden och trivs med det. Kör Slanka på mina fastedagar.

Ha det så bra, vi hörs snart igen. Håll höjd!!!

Kram Eva.

 

slanka-kostradgivning-eva-hedskold-blogg-05

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.