Vägen till Slanka (skam den som ger sig…)

Publicerad: 2013-10-21

Alldeles för länge gick jag och drog runt på en stor Finlandsfärja…
Började vänja mig vid att vara en XXXL:are. Tänkte att det är väl så här jag ser ut, och kommer att se ut. Försökte intala mig själv att jag trivdes med vikten. Men att köpa kläder och gå förbi speglar var inte speciellt kul. På morgonen fick jag rulla ur sängen och med nöd och näppe få på mig strumporna.  Jag började återigen drömma om viktnedgång och letade febrilt efter en ande i flaskan.
 (läs min blogg från 7/10)

Mitt nya livsstilsprojekt var ”pulverdiet”. Hade bestämt mig för att börja med VLCD (very, low calorie diet) på måndagen efter midsommarhelgen 2012.  Det kändes som ett toppenbeslut, den här gången kommer jag lyckas. Har tidigare provat ”pulver dieter” – men dessa smakade inget vidare. Dessutom har bantningspiller-industrin tjänat en rejäl hacka på mig. Har provat så många olika bantningspiller. Varje gång jag inväntade en leverans var jag övertygad om att den HÄR gången kommer det fungera.

Jag fick hem mina piller, tog dem enligt bruksanvisningen. I min enfald var jag övertygad om att jag kunde fortsätta mumsa i mig mat som vanligt, till och med lite mer. Jag åt ju faktiskt piller som skulle göra mig smal. Varje gång gick jag bet (såklart) och jag hade länge en fantastisk pillersamling i skåpet.
Efter varje bantningperiod återgick jag alltid till mitt vanliga ätbeteende med minimala inslag av träning. Som tur är så kom mina viktminskningsförsök med jämna mellanrum.
Skam den som ger sig.

I maj 2012 såg jag en annons i Aftonbladet om Slanka.
Än en gång tänkte jag ”den här gången ska jag lyckas”. Var lite mer ”peppad” denna gång, hade nog en släng av 40-års kris - som senare visat sig vara en väldigt bra och ihållande kris.

Jag beställde hem tre kartonger och väntade med spänning på leveransen. Första smakprovet av Slanka var en väldigt positiv upplevelse.  - Men hallå, det här smakar ju riktigt gott!

Jag har kört Maxi två ggr, under 6 dagar varje gång. Annars bytte jag ut ett eller flera mål om dagen mot Slanka. Nu i efterhand har jag förstått att jag nog gått efter 5:2 metoden. 5:2 dieten passar mig bra. Jag har nu bara några kg kvar till min målvikt på 67 kg, men känner att det får ta den tid det tar.

Viktigast är att hålla vikten, vilket är en oerhörd konst.
Kilona kan komma smygande utan att man märker det. Har som regel att max +3 kilo, sen måste jag åtgärda det. Det är lättare att ta tag i 3 kilo än 23.

Att röra på sig är väldigt viktigt, både för välbefinnande, viktnedgång och att hålla sin vikt. Det vet ju alla, men att ta steget från soffan ut i löpspåret kan vara ett gigantiskt hinder att ta sig över. Nuförtiden tränar jag regelbundet. Jag tycker om variation så som springa,
( intervaller och i motionsspår), Body Pump, Zumba och promenera med min hund.

Anmäler mig till några springlopp varje år, det är en extra morot. Att gå tillsammans med andra i grupp och träna är också positivt för mig. Jag blir peppad och anstränger mig mer än jag skulle gjort när jag tränar själv. Man vill ju visa sig duktig.

Ha det så gott, vi hörs snart igen.

Kram Eva.

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.